Què fem

Gegants de Sarrià-Sant Gervasi

Realització del patronatge i la confecció del vestuari dels Gegants de Sarrià-Sant Gervasi, la Laieta i el Gervasi. El nou disseny, que ha estat realitzat juntament amb la colla, ha volgut ser una actualització dels vestits ja existents però mantenint els seus origens. Va ser estrenat el 9 de maig de 2021.

Capgrossos de Llinars del Vallès

L’avi Martí i l’àvia Maria. Realització de la confecció del vestuari característic de pagesos. Hem realitzat el disseny conjuntament amb Imatgeria festiva Arnau Guardi. Fotografies de Marc Viamonte i Nina Adam Hausmann.

Vestit tradicional

Patronatge i confecció d’un vestit tradicional de teixit de adamascat, amb faldilla de plecs a la cintura i cosset amb llaços i escot quadrat.

Gegantó Sant Rafael

Realització del patronatge i la confecció del vestuari del Gegantó Sant Rafael, dissenyat i construït pel Taller Avall. Estrenat el juny del 2016.

Reis Mags de St. Pere de Vilamajor

Realització del disseny, el patronatge i la confecció del vestuari dels Reis Mags de Sant Pere de Vilamajor i els seus tres patges. Els tres reis porten una túnica, uns pantalons i una sobretúnica. Cada una de les túniques i sobretúniques són diferents, de disseny, de patró, de teixit i de passamaneries. També s’ha realitzat…

Mulassa de Llinars

Realització de la faldilla i el domàs de la Mulassa de Llinars del Vallès, figura feta per Imatgeria Arnau Guardi.   Estrenat el mes d’abril de 2018.

Trabucaires de Llinars

Realització del disseny (amb col·laboració de Imatgeria Arnau Guardi), patronatge i confecció per a les Trabucaires de Llinars del Vallès.   Estrenat Per la Trobada Nacional de la Dona Trabucaire el març del 2019

Gegantona Laia

Confecció del vestuari de la gegantona Laia de Barcelona, seguint el disseny ja existent inspirat en el dibuix del cartell de les festes de Santa Eulàlia de 1997, però millorant els teixits tant del vestit com els de la capelina.   Estrenat per les Festes de Santa Eulàlia 2019.

Capgrossos de Rubí. El Cubà.

El Cubà. Realització del disseny, a partir de les directrius de la Colla de Geganters de Rubí, el patronatge i la confecció del vestuari d’un dels Capgrossos de Rubí.

Capgrossos de Rubí. La Guapa.

La Guapa. Realització del patronatge i la confecció del vestuari d’un dels Capgrossos de Rubí tot seguint els dissenys realitzats per la Maria Carbonell l’any 1984.

Capgrossos de Rubí. El Drac.

El Drac. Realització del patronatge i la confecció del vestuari d’un dels Capgrossos de Rubí tot seguint els dissenys realitzats per la Maria Carbonell l’any 1984.

Capgrossos de Rubí. El Sol.

El Sol. Realització del patronatge i la confecció del vestuari d’un dels Capgrossos de Rubí tot seguint els dissenys realitzats per la Maria Carbonell l’any 1984.

Vestit tradicional

Patronatge i confecció d’un vestit tradicional de teixit de tapiceria estampada, amb faldilla de plecs a la cintura i cosset amb llaços i escot quadrat.

Gegants de Molins de Rei

Realització del patronatge dels nous vestits dels Gegants de Molins de Rei, en Bernat i la Candelera. El disseny ha estat realitzat per Pau Fernández, el tall a càrrec de Jaume Roca i la confecció per la modista Eva Mula. Les ganxetaries del Taller de la Rosita Pérez han confeccionat les puntes, la ret i…

Cavallets Cotoners de Barcelona

Realització del vestuari dels portadors dels Cavallets Cotoners de Barcelona realitzant una actualització del disseny de l’armilla, fent-la més visual i fent els picarols del mateix teixit que les armilles.  Hem mantingut els dos colors que identifiquen aquests cavallets, el vermell i el blau.   Entrenat pel Toc d’Inici de les Festes de la Mercè…

Vestit tradicional

Disseny, patronatge i confecció d’un vestit tradicional català que es compon de dues peces: el cos amb màniga tres quarts i lligat al davant amb llaços i faldilla llarga amb plecs a la cintura.

Esbart Ciutat Comtal

Realització dels patrons del vestuari de Nos_tres, un conjunt de tres danses: Primavera, La Clavellinera i Jota Llevantina enmarcats dins l’espectacle Acròstic. Coreografia de Lluís Calduch i M. Teresa Agustí, vestuari de Pau Fernàndez i confecció d’Eva Mula. Entrenat el 22 d’octubre de 2016 a la Sala Ovidi Montllor (Barcelona) Fotografies: Fernando Prats

Gegants de Rubí

El nou vestuari dels Gegants de Rubí, en Roc i la Paula, ha estat redissenyat per la dissenyadora Maria Carbonell que ha actualitzat les formes i els colors de les seves peces. Hi ha col·laborat la confeccionista Rosa Maria Canyameres, confeccionant el mantó de la Paula. Estrenat per la Festa Major de Rubí, el dia…

Mediterrània Dansa

Disseny, patronatge i confecció del vestuari de l’espectacle Empremtes, del Mediterrània Dansa de Figueres. Camisa blanca amb màniga tres quarts, faldilla i davantals en tons marrons i diversos complements, faixins de diversos colors o una túnica, pels diferents balls que componen l’espectacle.

Diables de la Mulassa de Barcelona

Patronatge i confecció del vestuari dels Diables de la Mulassa de Barcelona a partir del disseny realitzat pel Roger Herrera, membre de la colla dels Gegants del Pi. El vestuari es compon d’una jaqueta amb caputxa i les orelles de la mula, i pantalons llargs amb picarols als camals. Els colors i diversos elements del…

Nosaltres

Folk al Biaix neix amb la intenció de posar al servei de la gent la nostra experiència de més de 10 anys en patronatge i confecció.

Aquesta trajectòria en el sector de la moda realitzant patrons de tot tipus, ens fan voler començar un projecte molt vinculat a la cultura.

El nostre objectiu és realitzar el vestauri de representacions teatrals, esbarts dansaires i grups de cultura popular, com ara colles de diables, bastoners, bestiari festiu, gegants, gegantons, capgrossos, etc.

A Folk al Biaix també realitzem el patronatge de diverses marques de moda, i com que no ens posem límits, estem oberts a qualsevol proposta de treball on cregueu que us podem ajudar.

Serveis

Patronatge:

Realització de patrons a partir d’un disseny
Realització d’escalats de talles
Realització de marcades
Realització de transformacions d’un model

Vestuari:

Disseny de vestuari amb la creació de figurins
Realització del patrons
Confecció de vestuari
Arranjaments de vestuari
Confecció a mida i en talles (segons necessitats)

Alguns dels

nostres clients

Col·laboradors

Imatgeria Festiva Guardi

Virtual Domus

Mònica Amorós

Joan Gómez

Paula Lucena

Toni Lucena

Anna Bigas

VOLS CONTACTAR

amb nosaltres?
    Telèfon: 630 17 57 82
    folk@folkalbiaix.cat
    Instagram